0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Free shipping on any purchase of 75$ or more!

iletisim@neler.com

+55 123 548 987

0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Yulafın faydaları nelerdir, yulaf neye iyi gelir?

Çok lezzetli, hazırlanması kolay ve vücudumuzun gün içinde ihtiyaç duyacağı pek çok besin maddesine sahip yulaf bol miktarda besleyicidir. Beslenme içeriğinde, günlük alımını karşılamak için yeterli miktarda manganez, folat, çinko, demir, bakır, fosfor, magnezyum, A vitamini, B1 vitamini ve B5 içerir. Yulafın vücut için ne kadar faydalı olduğunu gelin birlikte öğrenelim… İşte yulafın faydaları...

Daha Fazla Makale

Ayşe ÖZALKAN
Saf çocukluk halinizden geriye yüzünüzde ‘memur gülüşü’, dudaklarınızda ‘gammaz öpüşü’ kalır. Öptüğünüz yer kirlenir, güldüğünüz zaman herkes incinir. - Selahattin Demirtaş

Yulaf, en sağlıklı tahıl çeşitlerinden biridir. Gluten içermez ve dengeli bir besin bileşimine sahiptir. Genellikle kahvaltıda yulaf ezmesi olarak tüketilir. Ayrıca, besin değeri oldukça yüksek olduğu için ekmek, bisküvi, kurabiye, probiyotik içecekler, kahvaltı gevrekleri, bebek mamaları gibi gıda ürünlerinde kullanımı her geçen gün artmaktadır. Sağlık için birçok faydası olan yulaf, kalp sağlığını korur, sindirim sistemi ile kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düzenler. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar ve kilo vermenize yardımcı olur.

Yulafın faydaları nelerdir?

Yulafın faydaları nelerdir?
  • Glüten içermemesi bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı bünyeyi güçlendirmektedir. 
  • Enerjiyi vererek kronik yorgunluğa iyi gelir. Gün içinde daha zinde kalmaya yardımcı olur. 
  • Düzenli olarak yulaf tükenen birinin vücudunda kesik, yanık gibi nedenlerden meydana gelen yaraların çabucak iyileşmesini sağlamaktadır. 
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını ve bağırsak sağlığını koruduğu için kolon kanseri riskini azaltır.
  • Lif kaynağı bir besin olmasından dolayı kabızlık sorununa iyi gelmektedir. 
  • Lif, uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet yapanların daha hızlı zayıflamasını sağlamaktadır.
  • Yulafla hazırlanan cilt maskeleriyle cildin daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır.
  • Yine yulafla hazırlanan kürlerle egzama, kaşıntı ve kuruluk gibi cilt sorunlarının tedavi edilmesi sağlanmaktadır. 
  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.
  • Zengin vitamin ve mineralleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. 
  • Antioksidan kaynağı olması ise vücudun toksinlerden arınmasını sağlamaktadır.
  • Vücuttaki ödemin atılmasını sağlayarak şişliği azaltır.
  • Özellikle spor yapanların kaslarını güçlendirmektedir. 
  • Kan dolaşımının hızlanmasını sağlamaktadır. 
  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. 

Yulaf besin değerleri nedir?

Yulaf besin değerleri nedir?

1 Porsiyon 40 Gr (4 Yemek Kaşığı) yulafın besin değerleri;

Karbonhidrat (g) 29.05
Protein (g) 5.06
Yağ (g) 1.09
Lif (g) 4.76
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 2.8
Potasyum (mg) 128.8
Kalsiyum (mg) 14.4
Vitamin A (iu) 3.2
Vitamin C (mg) 0
Demir 1.15

Yulaf nasıl tüketilir?

Yulaf nasıl tüketilir?

Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yulaf, güne daha enerjik ve zinde başlanmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı sabahları 4 yemek kaşığı yulaf, 5 yemek kaşığı yoğurt ve mevsim meyveleriyle hazırlanarak tüketilmesi önerilmektedir. En basit tarif olarak kabul edilen yoğurtlu yulaf tarifinin dışında 2 bardak süt ve 4 çorba kaşığı yulaf pişirilerek yulaf lapası elde edilir. Lapanın üzerine bir miktar tarçın ve mevsim meyveleri eklenerek tüketilmesi vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamasının yanında uzun süre tokluk hissi vermektedir. 

Yulafın cilde faydaları nelerdir?

Yulafın cilde faydaları nelerdir?

Egzama, sivilce, kuruluk ve kaşıntı gibi sorunların evde hazırlanan yulaf kürleriyle tedavi edilmesi mümkün görünmektedir. 

  • Yarım çay bardağı yulaf ve yarım çay bardağı su ile kaynatılır. Elde edilen lapa iyice soğuduktan sonra sivilceli yerlere sürülerek 15-20 dakika bekletilip durulanır. Sivilcelerin kurumasına etkili olan bu karışımın hafta 2 kez yapılması tavsiye edilmektedir. 
  • 2 bardak yulaf, 1 bardak süt ve 1 çorba kaşığı bal barıştırılarak yüze sürülür ve 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Bu kür ise cildin doğal nem dengesinin sağlanmasını ve yumuşamasını sağlamaktadır.
  • Cildin daha sağlıklı, parlak ve bakımlı görünmesi için her sabah yüzün süt ve yulaf tozunu karıştırarak yıkanması tavsiye edilmektedir.

Yulafın yan etkileri nelerdir?

Yulaf
Yulaf

Yulafın sağlıklı kişilerde olumsuz etkisi yok denecek kadar azdır. Bazılarında gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Ayrıca avenin duyarlılığı olan kişilerin yulaf tüketmemesi gerekir. Çünkü bu kişilerde yulaf tüketimi sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabilir. Herhangi bir sindirim sorununuz varsa veya yulaf tüketirken olduysa, yulaf tüketimini bırakıp öncelikle doktorunuza danışın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son Gönderiler