Ylang Ylang Yağı Faydaları


Ylang Ylang Yağı
Ylang Ylang Yağı

Ylang Ylang Yağı Kullanımı ve Faydaları; antidepresan, antiseborik, antiseptik, afrodizyak, sinir ve sedatif madde özelliklerine sahiptir. Ayrıca bu yağ yüksek tansiyonu düşürmek için de kullanılır.

Bu esansiyel yağ, çok yakın zamana kadar çokça bilinmemekle birlikte, şimdilerde binlerce kozmetik ürün üreticisinin göz bebeği haline geldi. Ylang ylang yağı, aç bakımından cilt bakımına kadar tüm kozmetik ürünlerinde kullanılabilir önemli bir yağ olarak bilinmektedir.

Ylang Ylang Yağının Faydaları

Ylang ylang yağının antidepresan özellikleri vardır. Bu, ylang ylang’ın bilinen en eski tıbbi özelliklerinden biridir ve aynı zamanda uçucu yağın da bir parçasıdır. Ylang ylang yağı, depresyonla savaşır ve bedeni rahatlatır, böylece kaygı, üzüntü ve kronik stresi giderir.

Egzama gibi cilt problemlerini tedavi edici etkisi vardır. Ylang-ylang esansiyel yağı sebum üretimini düzenleyerek ve enfeksiyonun kendisini tedavi ederek bu inflamatuar durumu iyileştirmede ve cilt tahrişini ve kızarıklığını azaltmada yararlı olabilir.

Ylang ylang yağı antiseptiktir. Kesikler, sıyrıklar veya yanıklar gibi yaralar çeşitli bakteriyel enfeksiyonlarla enfekte olma ihtimali olan bölgelerdir. Tetanoz mikropları tarafından enfekte olma şansı olduğu için, yara bir demir nesneden kaynaklanıyorsa, komplikasyon riski daha da fazladır. Ylang-ylang esansiyel yağı, mikrobiyal büyümeyi inhibe ederek ve yaraları dezenfekte ederek hem sepsis hem de tetanozun önlenmesine yardımcı olabilir. Bu özellik ayrıca yaraları bakteriler, virüs ve mantar enfeksiyonlarından korur. Aynı zamanda yaranın iyileşme sürecini hızlandırır.

Ylang ylang yağının afrodizyak etkisi vardır. Ylang-ylang’dan elde edilen uçucu yağ, çiftler arasındaki romantizmi aktive edebilir ve cinsel yaşamınızı geliştirebilir. Bu, muazzam iş yükü, profesyonel stres, depresyon veya kirliliğin etkileri nedeniyle cinsiyete olan ilgisini kaybetmiş insanlar için çok yararlı olabilir.

Yüksek tansiyonu düşürür. Bu yağ hipertansiyon tedavisinde etkili bir ajandır. Son zamanlarda, yüksek tansiyonun önemli bir sağlık problemi olması ve bunun azaltılmasında kullanılan ilaçların sağlık üzerinde ciddi yan etkileri olması, ylang-ylang yağının kolay ve doğal bir çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Öngörülen miktarlarda alındığında sağlığa olumsuz bir yan etkisi yoktur.

Ylang ylang yağının yatıştırıcı özellikleri vardır. Ylang ylang yağının sağlığa faydaları arasında stres ve ankisiyeteden kurtulmaya yardımcı olur.  Bu yağ dinlendirici bir his uyandırır, sinir rahatsızlıkları, stres, öfke ve endişeyi yatıştırır.

Sinirlere çok iyi gelir: Ylang-ylang esansiyel yağı sinir sistemi için güçlendiricidir. Sinir sistemini güçlendirir ve yaşadığı zararları onarır.Ayrıca, sinirler üzerindeki stresi azaltır ve onları bir dizi sinir bozukluğundan korur.

Ylang-ylang esansiyel yağı mide, bağırsak, kolon ve idrar yolu gibi iç organlardaki enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılabilir. Uykusuzluk, yorgunluk ve soğukluktan muzdarip insanlar için de iyidir.

Cildin nem ve yağ dengesini korumada son derece etkilidir ve nemlendirilmiş, cildin pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar

Ylang ylang yağı nasıl kullanılır?

Ylang-ylang yağı genellikle aromatik ve rahatlatıcı bir yağ olduğu  için banyo suyuna karıştırılabilir. Genellikle taşıyıcı yağlarla karıştırılır ve saçları ve saç derisine masaj yapılarak güç ve görünümünü arttırır.

Ayrıca bir buhar banyosuna karıştırılabilir ve stresin giderilmesi için solunabilir.

Ylang-ylang ağacının preslenmiş çiçekleri de tatlandırıcı bir çay olarak dizilebilir.

Ylang Ylang Yağının Yan Etkileri ve Zararları

Ylang-ylang esansiyel yağı aşırı miktarda alındığında bazı duyarlılık, bulantı ve baş ağrısı vakaları gözlenmiştir. Aksi halde, önerilen dozlarda alındığında, toksik değildir ve herhangi bir tahrişe neden olduğu bildirilmemiştir.

Ylang-ylang esansiyel yağı, bergamot, greyfurt, lavanta ve sandal ağacından elde edilen uçucu yağlarla çok iyi bir karışım oluşturur.

Ylang ylang Yağı Nelerde Bulunur?

Ylang-ylang yağı, benzersiz ve güçlü kokusu nedeniyle koku, parfüm ve kozmetik ürünlerinde en yaygın olarak kullanılır. Bu uçucu yağ aynı zamanda popüler bir oda spreyidir ve bir difüzörde de kullanılabilir. İnsanlar bu yağı diğer taşıyıcı yağlarla karıştırır ve kan dolaşımını iyileştirmek ve lekelerin görünümünü azaltmak için yüzlerine uygularlar. Yağ ayrıca saç mukavemetini ve uzamasını arttırmak için de kullanılabilir.

Kaynak


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Gürsel Değirmenci
İnternet Teknolojileri Dijital Pazarlama uzmanı. Araştırma, geliştirme, planlama ve üretim konuların da takım lideri. Öykü, hikaye, oyun sever ve aynı zamanda yazar.

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir