0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Free shipping on any purchase of 75$ or more!

iletisim@neler.com

+55 123 548 987

0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Vişne yaprağı çayının faydaları nelerdir, vişne yaprağı neye iyi gelir?

Daha Fazla Makale

Ayşe ÖZALKAN
Saf çocukluk halinizden geriye yüzünüzde ‘memur gülüşü’, dudaklarınızda ‘gammaz öpüşü’ kalır. Öptüğünüz yer kirlenir, güldüğünüz zaman herkes incinir. - Selahattin Demirtaş

Vişne Yaprağı Çayı

Vişne (Prunus cerasus) – gülgiller familyasından olan ekşi bir meyve türüdür. Vişnenin anavatanı Hazar denizi bölgesi olarak bilinmektedir. Meyvenin popülerliği onun güzel tadından gelmektedir. Vişnenin bilinen 130 türü vardır. Günümüzde dünyanın bir çok ülkesinde yaygın olarak yetişmektedir. Vişne ağacı soğuk havalara dayanıklı olan ve 7 metreye kadar boylana bilien bir bitkidir.

Vişne yaprakları insan sağlığı için önemli olan vitamin ve minerallerle zengindirler. Bu vitaminlerden yararlanmanın en iyi yolu vişne yapraklarından çay demlemektir. Vişne yaprakları magnezyum, fosfor, iyot, bor ve sodyum mineral ve elementlerinin büyük bir çeşitliliğini içeriyor. Onlar insan vücudundaki metabolik süreçleri düzenler ve yeniler. Vişne çayının içerdiği pektinler ve karbonhidratlar mide-bağırsak sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor.

Vişne meyvelerini taze, kurutulmuş ve konserve halinde tüketebilirsiniz. Ondan reçel, jöle, komposto, şuruplar, özler, likörler, şarap ve meyve suyu yapılır.

Vişne önemli bir diyet ürünüdür, iştah artırır. Farmakolojide vişne şurubunu ilacın tadını değiştirmek için kullanırlar. Tedavi amaçlı vişne ağacı reçinesi, meyveleri, vişne çekirdeği, vişne yaprakları ve vişne sapları kullanılmaktadır.

Vişne Yaprağı Çayının Faydaları

  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • İltihap önleyici etkisi vardır.
  • İç ve dış kanamaları durdurur.
  • Sistit ve böbrek taşlarında böbrek ve idrar kanallarından düşen taşların ağrısız çıkmasını sağlar.
  • Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
  • Toksinler, ağır tuzlar ve zararlı maddelere vücuttan atmaya yardımcı olur.
  • İdrar söktürür.
  • Karaciğer ve böbrekleri olumlu etkiler.
  • Sarılık hastalığını hızlı iyileştirir.

Vişne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Vişne yaprağı çayının internette farklı tarifleri vardır. En iyi vişne çayı tarifi klasik olanıdır. Bunun için bir tepeleme yemek kaşığı vişne yaprağı (kurutulmuş veya taze) yeterlidir. Yaprakları porselen bir demliğe koyun ve üzerine bir su bardağı henüz kaynamış suyu koyun. Demliğin kapağını sıkıca kapatın ve 1 saat demlenmeye bırakın. Söylenenlere göre, çayın içine bir az süt koyunca faydası ikiye katlanıyormuş. Bu bitki çayının tadına bir kere bakan bir daha vazgeçemiyor.

Vişne Hakkında

Vişne meyveleri kansızlığa (anemi) iyi gelir, aşırı adet kanamalarını azaltır, kan pıhtılaşmasını normalleştirir, kalp krizini önler. Vişne yaprakları hemoroit, bronşit, burun kanamaları, cilt yaralarını iyileştirmek için kullanılır. Soğuk algınlığı hastalıkları zamanı vişne suyu ateş düşürücü ve serinletici etki yapar. Vişne köklerini mide ülseri tedavisinde kullanırlar. Sütle karıştırılmış vişne suyu artirit tedavisinde kullanılır.
Vişnenin faydaları saymakla bitmez, oyüzden bahçeniz varsa oraya birkaç vişne meyve ağacı dikmeyi unutmayın.

Vişne Yapraklarının Kimyasal Bileşimi

Uçucu yağlar; karbonhidratlar; lif; protein; A, B9, C, P vitaminleri; potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor; iyot, kobalt, manganez, bakır, molibden, çinko, flor

Vişne Meyvelerinin Kimyasal Bileşimi

PP, beta-karoten, A (EE), B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B5 (pantotenik), B6 (piridoksin), B9 (folik), C, E (TE), H (biotin), PP (niasin eşdeğeri); kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, fosfor, klor, sülfür; demir, çinko, iyot, bakır, manganez, krom, florür, molibden, bor, vanadyum, kobalt, nikel, rubidyum.

Vişne Yaprağı Çayı Zararları

Mide asitliği, mide ülseri ve gastrit rahatsızlığı olanlara, düşük tansiyonu, hamile, küçük çocuklar ve bitkiye özel alerjisi olanlara vişne yaprağı çayı tavsiye edilmez.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son Gönderiler