0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Free shipping on any purchase of 75$ or more!

iletisim@neler.com

+55 123 548 987

0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Fındığın faydaları nelerdir, fındık neye iyi gelir?

Tam bir sağlık deposu olan fındık, beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlayan fındığın faydaları nelerdir, fındık neye iyi gelir?

Daha Fazla Makale

Ayşe ÖZALKAN
Saf çocukluk halinizden geriye yüzünüzde ‘memur gülüşü’, dudaklarınızda ‘gammaz öpüşü’ kalır. Öptüğünüz yer kirlenir, güldüğünüz zaman herkes incinir. - Selahattin Demirtaş

Fındık, lezzetli bir çerezdir; içerdiği antioksidanlar, sağlıklı yağlar, manganez, vitaminler ve mineraller sayesinde çok faydalı besindir. Kalp sağlığını korur, kan şekerini düşürür, içerdiği antioksidanlarla kansere karşı koruyabilir, vücutta iltihabı azaltır. Alerjiniz olmadığı sürece güvenle tüketebilirsiniz. Ancak antioksidanlar en yoğun olarak dış zarında bulunduğu için fındığı çiğ yemeyi tercih edin. Fındığın soğuk preslenmesiyle elde edilen yağı cilt ve saç bakımı yanında mutfakta da yoğun olarak kullanılan lezzetli bir yağdır.

Fındığın besin değerleri nelerdir?

Fındığın besin değerleri nelerdir?
İçindekilerDeğerleri
Porsiyon Miktarı100 gr
Kalori628 kcal
Toplam Yağ60.8 gr.
Sodyum0 mg
Potasyum680 mg
Karbonhidrat16.7 gr.
Protein15 gr.

VİTAMİN DEĞERLERİ

İçindekilerDeğerleri
Porsiyon Miktarı100 gr
Kalsiyum114 mg
C Vitamini6.3 mg
Demir4.7 mg
Lif9.7 mg
Magnezyum163 mg

Fındığın faydaları nelerdir?

Fındığın faydaları nelerdir?
  • Yapılan araştırmalarda çiğ fındığın damar duvarlarını koruyarak tıkanmayı önlediği ve bunun sonucunda da kalp damar hastalıklarını engellediği gözlemlenmiştir. Aynı zamanda içeriği E vitamini sayesinde kalp krizi riskini azalttığı ortaya çıkarılmıştır.
     
  • Sindirimin daha sağlıklı işlemesi için lif kaynağına ihtiyacı var. Böylece midede öğütme daha kolay gerçekleşir. Bağırsakların daha iyi çalışması sonucunda ishal ve kabız gibi yaşam kalitesini düşüren hastalıkların yanı sıra kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının da yaşanma ihtimalini azaltır. Lif sadece sindirimi değil, aynı zamanda kan şekerini de dengeleyerek diyabet riskini ortadan kaldırır.
     
  • Yüksek antioksidan sayesinde vücuttaki zararlı hücreleri atıp diğer hücrelerin sağlığını koruyarak yaşlanmayı azaltır. Aynı zamanda vücuda giren UVA / UVB gibi zararlı ışınların ortaya çıkarma ihtimali olan deri hastalıklarının riskini düşürür. Çiğ fındık cildin parlaklığını ve canlılığını da sağlayarak yeniden daha dinç ve genç görünüm kazandırır.
     
  • Eklem ve kemiklerde azalan kalsiyum şiddetli ağrılara neden olur. Kramp gibi sağlık sorunları da bu gibi durumlar sonucu ortaya çıkar. Özellikle kas yorgunluğu ve adet dönemlerindeki belirli bölgelerdeki ağrıları azaltmak için magnezyum takviyesi yapılmalıdır. Uzmanlar bu gibi sorunların yaşanmaması için günde bir avuç çiğ fındık öneriyor.
     
  • Güçlü antioksidan olduğundan sadece vücuttaki hücreleri yenilemez. DNA’sı bozulmuş ve tümörlü hücrelerin sayısını da azaltarak kanser riskini azaltır.
     
  • B6 vitamini bakımından zengin olan çiğ fındık, beyindeki sinirleri harekete geçirir. Bu sinir sinyallerinin düzgün çalışması sonucunda stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma ihtimalini düşürür. Aynı zamanda bu sinyaller vücut hareketlerinin daha sağlıklı faaliyet göstermesini sağlar.
     
  • Yüksek oranda doymamış yağa sahip olan çiğ fındık, günde bir avuç tüketildiğinde uzun süre tok tutar. Aynı zamanda vücuttaki yağlarının da yakılmasını destekler. 

Fındık hangi hastalıklara iyi gelir?

Fındık hangi hastalıklara iyi gelir?
  • Fındık çocuklar yetişkinlere kadar herkes tarafından sevilerek tüketilir. Ayrıca bol miktarda sağlıklı besin sağlarlar ve sağlığı iyileştirirler.
  • Fındıkta hafıza ve konsantrasyon arttırıcı maddeler kolin ve lesitin gibi maddeler ve ayrıca antioksidanlar var.
  • Fındık, kalp krizi ve felç gibi birçok kardiyovasküler hastalığa karşı koruma sağlar, tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltır ve hatta çeşitli kanser türlerinin riskini azaltır.
  • Tip 2 diyabet riski taşıyan kişilerin yemeklerinin bir parçası olduğunda, yemekten sonra kan şekeri seviyelerindeki tipik düşüş azalır ve tokluk hissi artar.
  • Kolesterol emilimini engelleyebilir.
  • Günde bir avuç fındık yemek, hastalık ve ölüme karşı koruma sağlayabilir.
  • Cinsel isteksizlik ve düşük enerji için düzenli fındık tüketmek sağlığınıza iyi gelecektir.

Fındığın zararları ve yan etkileri

Fındık zararları yan etkileri nelerdir?

Fındık genel olarak güvenli bir besindir, ancak bazı insanlarda hayati tehlike oluşturacak düzeyde alerjiye neden olabilir. Ayrıca çok fazla tüketmek içerdiği yüksek kalori nedeniyle kilo almaya neden olabilir.

Sıkça sorulan sorular

Çok fındık yersek ne olur?

Fındık genel olarak güvenli ancak yüksek kalorili bir besindir. Çok fazla yerseniz kilo alabilirsiniz. Ayrıca içerdiği bileşikler fındığı sindirmemizi zorlaştırabilir. Bu yüzden çok fazla yedikten sonra şişkinlik ve gaz hissedebilirsiniz. Yüksek yağ oranı nedeniyle ishale de neden olabilir.

Fındık nelere iyi gelir?

Fındık içerdiği antioksidanlarla oksidatif stresi azaltarak yaşlanmaya ve kansere karşı korur. Ayrıca tansiyonu dengeleyerek, kötü kolesterol ve trigliserit seviyesini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltabilir. Fındıktaki temel yağ asidi olan oleik asit kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

Fındık cinsel gücü arttırır mı?

Hem zihni hem de bedeni rahatlatma özelliği bulunun fındık aynı zamanda içerisinde E vitamini barındırdığından cinsel gücü ve isteği artırmada son derece etkilidir. Bedeni ve sinir güçlerini kuvvetlendiren fındık bu sayede cinsel gücü artırır.

Fındık bağırsakları çalıştırır mı?

Fındık, bağırsaktaki kanser hücrelerinin büyümesini azaltabilir. Ayrıca bağırsakları aktif ederek sindirimi kolaylaştırır. Diyetinizin bir parçası haline gelmesi durumunda kilo vermenize yardımcı olur.

Diyette fındık yenir mi?

Fındıktaki karbonhidrat içeriği çok düşüktür, bu nedenle fındıklar genellikle diyetler için tavsiye edilir. Fındıkların bir diyette işlenmemiş olması ve bu nedenle tuzlanmaması veya kavrulmaması önemlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son Gönderiler