At Kestanesi Yağının Faydaları

At Kestanesi acı ve zararlı olan maddeler içermesinden dolayı kişilerin uzak durduğu kozmetik firmalarının ise vazgeçilmezi haline gelmiştir.

At Kestanesi Yağı

Kozmetik firmaları At Kestanesinden yağ ve krem olarak faydalanır. At Kestanesi yağı kozmetik anlamda fazlasıyla kullanılır. Hemen hemen kullanmış olduğumuz kremlerin pek çoğunun içeriğinde at kestanesi bulunur. En büyük özelliği ise botoks etkisinin bulunmasıdır. At kestanesi nem vermek amaçlı, leke gidermek amaçlı ve cildin çatlamasına karşı da kullanılır. Saç dökülmesine de iyi gelmektedir.

At Kestanesi ile Losyon Yapımı

Pek çok faydası bulunan At Kestanesi Yağı; Cilde losyon amaçlı kullanılabilir. 2 su bardağı kadar kaynamış olan suyun içine kestanenin iç kısmını rendeleyin ve 1 saat bekletin. Bu karışımı losyon olarak kullanabilirsiniz. At kestanesi yağını varis tedavilerinde, kramplarda, masajlarda ve bağırsak rahatsızlıklarında aromatik yağ olarak kullanabilirsiniz.

Evde At Kestanesi Yağı Yapımı

Sonbahar aylarında olmuş olan kestanelerde 6 adet alın ve kabuğunu soyun. İç kısımlarını iri şekilde rendeleyin. Orta boy kavanozun içine saf zeytinyağı koyun. Kavanozun 3/1 oranında kestaneyi ekleyin. Güneşte bu karışımı yaklaşık olarak 45 gün boyunca bekletin. Akşamları ağzı kapalı olan kavanozu çalkalayın. Bu yağı ister diğer yağlar ile karıştırarak isterseniz tek başına kullanabilirsiniz.

At Kestanesi Yağı Kullanım Şekilleri;

Yüzde Kullanımı: At kestanesinin yağı cilde krem amaçlı kullanılır. Gece yatmadan önce her gün kullanılabilmektedir. Gece boyu uyku esnasında hücre yenilenmesi yaşandığı için cilde oldukça fayda sağlar. Yatmadan 1 saat kadar önce at kestanesi yağına zeytinyağı dökerek karıştırın. Bu karışımı cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Vücutta Kullanımı: At kestanesi yağını vücudumuza masaj yağı olarak kullanabiliriz. Vücudumuzun neme olan ihtiyacını karşılar. Nasırlara ve kuru ciltlere oldukça faydalıdır. Çatlak tedavilerinde kullanılır. Damar büzücü olan etkisinden kaynaklı olarak damarlarda kan dolaşımı sağlamaktadır. Vücutta oluşan kılcal damar sorunlarında, varislerde ve şişkinlikler de kullanılır.

Yaşlanma Karşıtı Olarakta Kullanılır

At kestanesi yağı kişilerde yaşlanmayı geciktirir. Hücre yenilenmesini hızlandırmakta, güzel ve sağlıklı bir şekilde yaşlanmayı sağlamaktadır. Ciltte var olan çizgileri ve kırışıklıkları belirsizleştirir. Cilde nem verir. Bariyer olan tabakayı gerginleştirir ve güçlendirir. Kırışmaya müsait olan ciltlerde engelleme yapar.

Selülite Karşı At Kestanesi Yağı

At kestanesi yağı selülite iyi gelmektedir. Bölgesel anlamda toparlanmada ve incelmede fazlasıyla kullanılır. Yağı parçalama özelliği bulunur. Vücuda kadifemsi bir görüntü sağlarken sıkılaştırmaktadır. At kestanesi yağı karın bölgesindeki yumuşama, doku deformasyonunda önüne geçer. Bacak ve kollardaki selüliti ortadan kaldırır. At kestanesi yağını masaj yapma tekniği kullanabilir ve selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

Gürsel Değirmenci

İnternet Teknolojileri Dijital Pazarlama uzmanı. Araştırma, geliştirme, planlama ve üretim konuların da takım lideri. Öykü, hikaye, oyun sever ve aynı zamanda yazar.

1 Comment
  1. At kestanesnii eskiden kaynatıp suyunu kullanırdık. Ama tabi toplaması kaynaması epey zahmetli oluyordu. Ağrı için kullandığımız bu bitki şimdi neredeyse her derde deva. Yağı özellikle kas tutulmaları, varis ve hemoroid için kullanılır. Ben sık olarak tutulma yaşadığım için bu yağ ile tedavi oluyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uyarı: Neler.com'da yer alan içerikler tanı ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Ziyaretçi kullanıcılar site kullanım koşullarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Sağlık sorunları ve alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuza, 112 Acil yardım hattına ya da 182 Hekim Randevu Sisteminden doktorunuzdan randevu alabilirsiniz.